SE VILKA KURSER VI HAR OCH ANMÄL DIG TILL VÅREN OM DU ÄR NY ELEV, ÄR DU ELEV FRÅN HÖSTTERMINEN BEHÖVER DU INTE GÖRA NÅGON NY ANMÄLAN.

Läs om hur kurserna kommer läggas upp under våren utifrån corona-pandemin genom att trycka på start i menyn.

Urban Dance

AVANCERAD DANS

Utmaning och glädje
Kulturhuset Eden
12-20 år dans 1-2 gånger/vecka

balettdansös

INTRODUKTIONSDANS

Åk 1-3 Ström
Åk 1-3 Tingberg

ÅK 1-3 Kulturhuset Eden

ballerina

MELLANSVÅR DANS

Växa tillsammans
Kulturhuset Eden
10-12 år dans 1-2 gånger/vecka

 

VILL DU DANSA?

Välkommen till oss på kulturskolan i Lilla Edet!

  1. ANMÄLAN Kolla in kursutbudet genom att scrolla ner, klicka sedan på knappen nedan för att komma vidare till anmälan.

  2. Viktigt att meddela fritidspersonal att man börjar i dans OM man ska gå på fritidstid. (Gäller dansen på Tingbergskolan och Strömskolan).

Young Ballerina
 

Måndagar kl. 15:00-15:45 i Strömskolans gymnastiksal Start v.5

Torsdagar kl.14.55-15:40 Tingbergsskolans gymnastiksal Start v.5

(Under februari månad kommer dansen ske på distans över Google MEET kl 18:15-18:50)

NY KURS - Måndagar kl 16:30-17:15 i Kulturhuset Edens stora danssal Start v.9

Under lekfulla former får våra allra minsta barn ledas in i dansens underbara värld full av fantasi och spännande möten. Tillsammans utforskar vi och övar musikalitet, rytmik, koordination, balans och koncentration. Undervisningen anpassas efter barnens mognad och byggs på i takt med deras utveckling. På danslektionerna lär du dig grundläggande danssteg som blir till danskombinationer till olika musik. Du utvecklar ditt eget rörelsespråk och sätt att uttrycka dig med dans. Vi fokuserar på att stärka kroppsmedvetenheten, samarbetsförmågan och din kreativitet.Vi svarar gärna om du har några frågor om kursen eller något annat - det är bara att kontakta mig via chatten!

Torsdagar kl. 16:10-17:10 i Kulturhuset Eden danssal Start v.5

(Under februari månad kommer dansen ske på distans över Google MEET kl 16:00-17:00)

Förberedande danslinjen: Årskurs 4-6
Showdance: Här jobbar vi på teknik för show dance i ett högt tempo fyllt av glädje och utstrålning. Vad är show dance? Det blir en blandning av olika dansstilar från Los Angeles, New York och London där jazztekniken är grunden. En dansstil med tydlig känsla av sceniskt uttryck, som inspireras från nöjesbranschens scener. Vi kommer fokusera på koreografi med attityd, jazz hands, höga kickar och snabba svängar. Vi ser till att alla får individuell hjälp samtidigt som samarbete är en viktig del i kursen. Vill du ta reda på mer? Hör av dig till mig eller Ingmarie på kulturskolan.

Tempo, skratt och utmaning! 
Måndagar kl. 17.10-19:30
Torsdagar 17.10-19:30
Kulturhuset Eden danssal.

(Under februari månad kommer dansen ske på distans över Google MEET kl 17:00-18:00)

Det spelar ingen roll om du vill lära dig nya dansrörelser eller finslipa din talang, den här kursen har det du letar efter.

På danslektionerna är det full fart och vi dansar olika dansstilar såsom modern dans, jazz och street beroende på gruppens intresse. Vi jobbar med att stärka kroppen och öka flexibiliteten med dansteknik och övningar av olika musikstycken och rytmer. Under kursens gång får du både lära dig koreografier och utveckla ditt eget skapande. Vi jobbar aktivt med att öka kroppsmedvetenheten, samarbetsförmågan, och det egna uttrycket. Jag engagerar mig för att ge varje elev sin individuella uppmärksamhet samtidigt som hela gruppen rör sig framåt tillsammans.

Stilar som kan ingå i danslinjen:
Chair dance:

koreografi med attityd och elegans. Dansen sker med en stol som rekvisita. 

Afrobeat: Med inspiration från den ghananska dansen kommer vi höja pulsen under detta pass. Till afrikanska rytmer kommer vi lära oss viktiga grundsteg ur den ghananska danskulturen. Med kropp och ljud låter vi lyckoruset ta ut oss ännu lite till och endorfinerna flödar i takt med svetten. Här ser vi varandra. Ett pass att ha roligt under, utmanas i och återvända till. Här ger vi allt. Teknikträning i grundsteg, utmanande lyft eller andra gruppsamarbeten och en härlig koreografi som till viss del är teatralisk och till viss del fullt ös. 


Contemporary: Under denna klass kommer vi prova några olika moderntekniker och lägga en bra grund inom dessa. Vi kommer jobba med golvteknik såväl som hopp och kast, piruetter och häng. Vi kommer jobba med kortare danssekvenser och stärkande teknikarbete över diagonalen. Och i koreografin kommer vi jobba med utstrålning och känslor. Under vissa klasser kommer vi även fokusera lite på de något mer trixiga golvmomenten som oftast är en utmaning och kan behöva mer tid för att klaras av. Det kan vara olika typer av kullerbyttor, tillits-moment med partner eller andra roliga utmaningar. Denna träning kan göra dig bättre utvecklad för att dansa mer avancerade koreografier. 

Vi svarar gärna om du har några frågor om kursen eller något annat - det är bara att kontakta oss eller komma förbi.

DENNA KURS ÄR NEDLAGD UNDER VÅREN 2021

Contemporary: Under denna klass kommer vi prova några olika moderntekniker och lägga en bra grund inom dessa. Vi kommer jobba med golvteknik såväl som hopp och kast, piruetter och häng. Vi kommer jobba med kortare danssekvenser och stärkande teknikarbete över diagonalen. Och i koreografin kommer vi jobba med utstrålning och känslor. Under vissa klasser kommer vi även fokusera lite på de något mer trixiga golvmomenten som oftast är en utmaning och kan behöva mer tid för att klaras av. Det kan vara olika typer av kullerbyttor, tillits-moment med partner eller andra roliga utmaningar. Denna träning kan göra dig bättre utvecklad för att dansa mer avancerade koreografier. Contemporary / Samtida dans är en stil av uttrycksfull dans som kombinerar delar av flera dansgenrer, inklusive modern, jazz, lyrisk och klassisk ballett. I samtida dans strävar vi efter att koppla sinne och kropp genom flytande dansrörelser. Vill du veta mer? Kontakta mig, jag svarar gärna på dina frågor.

Torsdagar kl 16:45-17:30 i fritidsgården kosmos danssal. Start v.35

Nu startar vi Dansmix killar för att ge killar en möjlighet att få dansa. Känslan hos både föräldrar och barn, att vara ensam kille i gruppen, är inte helt positiv och genom att starta ”Dansmix killar” möjliggör vi ett forum, för bara killar. Dansmix killar definierar inte en specifik dansform, utan betyder att gruppen består av endast killar. Eftersom det är första terminen vi provar detta så kommer vi dels se till de tjejer som dansat på denna tid tidigare och låta de fortsätta om så önskas. Och vi vet inte heller hur stort trycket är på dans bland killar i Lilla Edet och behöver därför även av den anledningen låta dessa tjejer vara kvar även nästa termin. Får vi in 5 killar blir det 50% pojkar och 50% flickor. Så hjärtligt välkommen att anmäla dig till denna grupp, nybörjare eller ej vi fokuserar på dig!

INSTÄLLD KURS

Jumping kids 6-9 år 
Flying dancers 10-12 år

Affro´n attitude 13-20 år


Flying dancers 10-12 år

75 min, måndag och onsdag kl 11:00-12:15
Pris är 400kr för 2 veckor, 1 vecka 285kr.

Affro´n attitude 13-20 år

90 min, måndag och onsdag kl 13:00-14:30 

Pris är 450kr för 2 veckor, 1 vecka 300kr.

Jumping kids 6-9 år 

45 minuter, måndag och onsdag kl 15:00-15:45

Pris är 350kr för 2 veckor, 1 vecka 250kr.

Var? Slottsparken Lilla Edet.

När? Alla kurserna hålls måndag och onsdag under veckorna 32 & 33.
Frukt ingår till alla deltagare. Ta med egen vattenflaska.

Boka genom att skriva i chatten eller mejla ajaydansare@gmail.com
Inbetalningskort på 350-450 kr för 4 tillfällen kommer sen på mejl. 

 

0737546035

©2020 by Happy shake. Proudly created with Wix.com

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now