top of page

DANCE AND MAKE 
HAPPY SHAKE

Information kring danskurserna på Lilla Edet Kulturskola

Den här hemsidan sköts av danslärare Johanna Johansson och här finner du information kring de dansklasser jag arrangerar i i Lilla Edet. Hoppas vi ses!

Untitled
Om oss: Välkommen

Vem är dansläraren i Lilla Edet?

JOHANNA JOHANSSON

Johanna började som fyraåring med konståkning fram tills hon var 14 år då dansen istället blev den stora drivkraften. Hon började undervisa redan vid 15 års ålder och hade då klasser i showdance på musikskolan i Vänersborg. Johanna har under åren skaffat sig en bred utbildning och bakgrund. Hon gick dansprogrammet 3 år på Sinclair i Uddevalla. Hon utbildade sig samtidigt genom funkykidz och bliss dance och tog kvällskurser på balettakademin. Johanna genomförde sedan en tvåårig förberedande yrkesutbildning i dans vid Löftadalens Folkhögskola och efter det studerade hon danspedagogik vid Norges danshögskola. Hon fortsatte dansspåret med Sh´bam-utbildning via Lesmills och dansarlinjen vid Balettakademin i Göteborg. Hon deltar i fortbildning med ”danslärarnätverket i Västra Götalandsregionen” och har deltagit i ”Prana festival”. Johanna har även vidareutbildat sig vid Broadway Dance Center i New York. Johanna är främst klassiskt skolad men har även kunskaper inom street, stepp och yoga. Genom åren har hon även utövat flamenco, bugg och akrobatik. När hon jobbar med dans gillar hon att inkludera flera estetiska ämnen med varann, såsom film, ljud och teater. Kul är även coachning, terminologi och repertoarundervisning.


Johanna har arbetat som danspedagog under många år i allt från babyrytmik till vuxenklasser. Allt från nybörjare till avancerade och dans i skolan till kulturskolor. Hon har genomfört flera koreograf-uppdrag många riktade åt modeindustrin. Hon har varit ansvarig danslärare för Lilla Edets kulturskola under några år nu och hon var även ”konstnärlig ledare” för musikaluppsättning av ”Skönheten och odjuret” på Lilla Edets Kulturskola. Hon är grundare och skapare i danskompaniet ”Happy Shake” där kompaniet skapar och uppträder med barnteater. Hon har arbetat som danspedagog vid Kulturskolan i Trollhättan och på musikskolan i Vänersborg. Hon har även varit danstränare i Vänersborgs konståkningsklubb. Johanna är en av grundarna till Löftadalensdansförening för barn och unga mellan 4-14 år.

Johanna har varit dansare, körsångare och statist i uppsättningen av ”Dirty Dancing” med Showskolan i Trollhättan, hon har varit renässansdansare i operauppsättningen av ”Lórfeo” med Karin Modigh som koreograf samt dansare i julgalan på Skandinavium. Johanna var även dansare och koreograf i ”Ghana möter Sverige” (2015), dansare i Melodifestivalens öppningsnummer och mellanakt (2015). Hon är också dansare och koreograf i dinner shows för ”Voice of vocals”. (2019 & 2021). Johanna har även jobbat på tävlingsskolan ”Independance academy” i Lidköping. 

Om oss: Om

HÖR AV DIG

Göteborgsvägen 61 lilla edet

0737546035

  • Facebook
Om oss: Kontakt

LÄGG TILL ETT OMDÖME

Om du gillar dansen i Lilla Edet och berättar det här kanske fler vill prova och på så sätt kan vi växa tillsammans! TACK! :D

Skulle du rekommendera oss till dina vänner?

Tack för ditt meddelande!

Om oss: Omdömesformulär
bottom of page