VÄLKOMNA TILL VÅRTERMINEN 2021
LILLA EDET KULTURSKOLA

DANS

SISTA VECKAN DIGITALT V.8

VI SER LJUSET I TUNNELN

Vi vill behålla den sociala kontakten, rörelsen och utvecklingen som dansen tillför och därför har vi efter forskande i hur andra dansskolor lagt upp sin verksamhet under corona-pandemin kommit fram till en lösning som vi tror kommer passa dansarna i Lilla Edet.  Tanken är att vi håller danslektioner över TEAMS vecka 5, 6 och 8 där det med andra ord krävs att alla har tillgång till en dator eller mobil enhet med internet där man kan koppla upp sig till gruppen för att följa danspasset. Även en yta i hemmet eller där man tänkt vara för att kunna röra på sig och gärna ostört för koncentration. Detta för att hålla oss till den absoluta säkraste undervisningsvarianten. Vi har lagt tider och längd på passet annorlunda under dessa lektioner utifrån vad vi tror blir bäst för respektive grupp. Från vecka 9 och framåt, alltså från mars månad kommer vi hålla lektionerna i våra lokaler (såvida vi inte måste ta nya beslut pga pandemin). Vi kommer få betydligt större danssal än vad vi haft tidigare, detta i stora konferenssalen i Kulturhuset Eden (gamla folkets hus) med en hel spegelvägg och så småningom även balettstänger för att kunna utveckla vår verksamhet. Detta gäller de som dansar i centrum.
Åk 1-3 har istället stora gymnastikhallar och även bra möjligheter att dansa utomhus när vårvärmen kommer! Vi har även beslutat att hålla alla lektioner som pga små förkylningar eller liknande behöver ställas in inte kommer göra det utan vi kommer hålla de över TEAMS på samma sätt som i början av terminen. Detta för att kunna hålla en så stabil danstermin som möjligt utan avbrott. När det blir sådana här stora ändringar i samhället och på kulturskolan så gäller det att vi satsar tillsammans och gör vårt allra bästa. Men alla kanske inte önskar denna undervisningsmetoden i första hand och blir lite besvikna… så jag kommer dela ut en trevlig liten DANSGÅVA till samtliga dansare för att peppa och pigga upp! Torsdag 28 januari kl 19:00 kommer ni alla få en inbjudan till er mejl att delta i ett informationsmöte via TEAMS. Dels så att ni fått prova processen att delta i en TEAMS-träff och för att ni ska få ställa frågor. Mötet beräknas ta max 30 min, det är era frågor som styr längden. Det är fritt att hoppa in och lämna efter behov. Kanske blir det en dans…

 

Mer info om våren 2021

Stilar som kommer provas på i olika grupper: 

Balettstång, koreografi i olika stilar, chair dance, improvisations-sagor och eget skapande. Det ska bli så kul att prova detta arbetssätt och jag har mängder av roligt material att lära er denna vår! 

Målet är att det vi lär oss under distansträningen över TEAMS är något vi sen kommer ta med in i danssalen och fortsätta öva på. Har vi riktigt tur kanske det kan få bli en show runt vecka 18 !!!

Alla dansare kommer få ge feedback under terminens gång på vad som fungerar bra som undervisning när vi har distansträffar och vad som skulle kunna göras annorlunda för att det ska bli bättre.


Info kring anmälan och betalning: 

En kurs kostar 650kr.
Förberedande danslinjen och danslinjen kostar 1300kr. 

Det gäller åk 4-6 och 13+ grupperna där man kan dansa två gånger i veckan.

Har man anmält sig men inte längre vill gå så är det jättebra om man avanmäler sig, men om man missat det så gör det inget. Om man inte dyker upp till lektionen så kommer ingen faktura att skickas. Efter andra lektionen (gäller även distans) man deltar i blir man däremot betalningsskyldig till terminsavgiften.


Svara oss gärna med era tankar kring detta upplägg så vi kan mötas och få en så givande termin som möjligt! 

Både Ingmarie Romell, kulturskolechef 0520- 65 97 25 Ingmarie.Romell@lillaedet.se och jag som danslärare 0737546035 ajaydansare@gmail.com kan ta emot era tankar och funderingar.


Glada hälsningar dansfröken Johanna Johansson

 
dance-2989824_1920_edited.jpg
 

Vårterminen: om du inte vill fortsätta dansa i vår så ber vi er att gå in via länken nedan och avanmäla er från kursen. Om ni vill fortsätta till våren så behöver ni inte göra något mer än att hålla utkik efter årskiftet i era mejl-inkorgar efter ett uppstarts-brev. 

På youtube finns mängder av bra dansklasser om man vill dansa hemma, man kan också dansa tiktok och vill man kan man dansa till de gamla koreografierna och uppvärmningarna på min youtubekanal, länk nedan. 

 

0737546035

©2020 by Happy shake. Proudly created with Wix.com

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now